PAJDEGEN (lagom till en form med ca 25cm i diameter & låg kant).
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör eller margarin
- 1 ägg
Ta degen ur kylskåpet. Kavla ut den på mjölat bakbord, från mitten mot kanterna, till en rund kaka, så stor att den täcker formens botten och kanter. Lägg degen i osmord form och tryck till den.
Nagga bottenplattan så att den inte blir blåsig.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min på 225 grader. Låt pajskalet svalna i formen.
CITRONKRÄMEN
- 3 dl vatten
- 1½ dl socker
- 4 msk majsstärkelse (Maizena)
- 5 msk pressad citron
- 3 äggulor
- 2 msk smör eller margarin
Skilj på äggens gulor & vitor. Rör ner gulorna i krämen.
Låt den sjuda upp under omrörning, men inte koka. Blanda i fettet. Låt krämen svalna och häll den sedan i pajskalet.
MARÄNGEN
- 3 äggvitor
- 1½-2 dl socker
Bred marängen över citronkrämen.
Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda tills marängen på lite färg på 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar