tisdag 1 mars 2011

Passionfruktparfaît med Hallon

 
   Tid: 4 ½ timme
   4-8 port

 Ingredienser:
6-8 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
3 äggulor
ev. 3 äggvitor
3 msk florsocker

Utrustning du behöver:
*     elvisp

Gör så här:
Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet, lägg sedan fruktköttet i en bunke (vill man kan man använda en sil för att separera kärnorna från saften och på så sätt få en kärnfri glass).

Vispa äggulorna och sockret pösigt, rör sedan ner passionsfrukten.

Vispa grädden hårt och vänd ner i smeten.

Vill du så kan du ta de tre äggvitor som blev över och vispa dem hårda och vända ner dem också.

Häll sedan glassmeten i en form som rymmer cirka 1½ liter och ställ in i frysen minst 4 timmar.

Tag upp ur frysen och stjälp upp på ett serveringsfat. Låt tina en halvtimme i rumstemperatur innan servering. Servera med valfri frukt/bär.

Mumsigt, mumsigt ska jag säga er :) Förbered den tidigare på lördagen eller rent av på fredagen och kryp ner i soffan framför melodifestivalen på lördagen. Perfekt till lördagsmys!

1 kommentar:

jennie sa...

den skulle ju du bjuda oss på :( nääääe vad ledsen jag blir nu ;)